Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Otvaranje područnog ureda Udruge ZvoniMir u Kistanjama

Otvaranje područnog ureda Udruge ZvoniMir u Kistanjama

Tijekom 17 godina postojanja Udruga ZvoniMir broji i uspone i padove, no vodeći se potrebama svojih građana, korisnika i zajednice u kojoj djeluje, može se pohvaliti izrazito velikim uspjesima.

Jedan od takvih je i otvaranje područnog ureda u Kistanjama.  Budući da je područje općine Kistanje izloženo nepovoljnim gospodarskim i demografskim trendovima, inicijativa da se upravo u Kistanjama  otvori područni ured potekla je od mnogobrojnih aktivnosti koje provodimo i koje namjeravamo provoditi na tom području u budućnosti.

Otvaranjem novog ureda Udruge želimo potaknuti ravnomjeran razvoj zajednice i doprinijeti većoj uključenosti građana na području općine Kistanje.  Kao što je već poznato, Udruga ZvoniMir na području Kistanja djeluje kroz razne projekte, a isto tako već nekoliko godina provodi aktivnosti pružanja njege starijih i nemoćnih osoba u njihovim domaćinstvima kroz Licencu Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, te od prošle godine kroz projekt „Zaželi joj zapošljavanje“. Projekt pod nazivom „Pokreni se!“ je također jedan od projekata koje provodimo na području Općine , a za cilj ima poticanje zapošljavanja teže zapošljivih skupina i otvaranje 4 Kluba za zapošljavanje od kojih je jedan u Kistanjama. Oba navedena projekta su u potpunosti financirana sredstvima iz ESF-a. Važno je napomenuti kako provodeći razne aktivnosti na području općine zapošljavamo 10 ljudi. Zbog povećanja opsega posla, a samim time i broja djelatnika udruge, dio aktivnosti ćemo preusmjeriti u Kistanje.

Svečano otvaranje ureda održano je u srijedu, 10.04.2019. godine na adresi Franje Tuđmana 101. Tim povodom iskoristili smo priliku kako bi predstavili planirani rad  i ulogu Udruge ZvoniMir na području Kistanja kroz buduće razdoblje.

Next Story

This is the most recent story.