Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Edukacija za organizacije civilnog društva

Edukacija za organizacije civilnog društva

Osnovna edukacija za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela

 

U sklopu programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ sudjelovali smo sa svojim suradnicima i volonterima na trodnevnoj edukaciji namijenjenoj organizacijama civilnog društva koje su članice Mreže.

Edukaciji su prisustvovali i predstavnici Odjela za pružanje podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u okviru Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske koje i financijski podržava program. Nositelj programa je Ženska soba – Centar za seksualna prava koja je i organizator edukacije.

Članovi edukacijskog tima su vrlo pažljivo birani te su uz predstavnice Ženske sobe, dr.sc. Maju Mamulu i dipl.iur. Anamariu Drožđan Kranjčec, isti sačinjavale: Ana Ergović Kuzmanović, voditeljica Ureda za podršku žrtvama i svjedocima na zagrebačkom Županijskom sudu u Zagrebu, dr.sc. Lana Peto Kujundžić, predsjednica odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu, Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske, Sanja Bezbradica, odvjetnica, Goran Arbanas, psihijatar i psihoterapeut na Klinici za psihijatriju Vrapče i Milena Čalić Jelić, pravnica Centra za suočavanje s prošlošću Documenta.

Teme predavanja su obuhvatile pravni i psihološki dio te vježbe i primjere iz prakse potrebni za kvalitetnu i potpunu podršku žrtvama i svjedocima. Podrška obuhvaća pružanje emocionalne podrške, informacija o pravima, pratnju na sud u svojstvu osobe od povjerenja i pružanje psihosocijalne podrške. Podrška se može pružati putem e-maila, telefonskim putem i osobnim razgovorom.

Par slika sa edukacije: